Rocket League

Rocket League

Hva skjer når du bytter ut spillerne på fotballbanen med biler og i tillegg endrer fysikklovene drastisk. Svaret er enkelt, Rocket Leauge – et vanvittig sportsspill som anbefales for barn fra seks år.

Rocket League er ikke et nytt spill, men nå har utviklerne sluppet en «collectors edition». Det betyr at man får hovedspillet og i tillegg flere biler og mer innhold. Om ikke det er nok, så fortsetter utviklerne å lage nye baner og nytt innhold til dette spillet – noe gratis, og noe kan kjøpes.

Dette spillet er tilsynelatende enkelt å sette seg inn i, men allikevel vanvittig moro. Spillet blir rost av spillanmeldere fra alle kanter. Og det er det god grunn til.

Man spiller på hvert sitt lag på noe som minner om en fotball- eller basketballbane. Det kan være alt fra en til fire spillere på hvert lag. Så er det bare å gyve løs, og få ballen i motstanderens mål før de skårer i ditt. Høres det enkelt ut? Ikke nødvendigvis.

For det første er det ingen selvfølge at ballen går dit du ønsker. Bilene er krevende å manøvrere, og ballen virker i starten ukontrollerbar. Det er først over tid at man lærer å manøvrere bilen og forstår hvilke vinkler det er lurt å treffe ballen ifra. Man må blant annet benytte seg av manøvrer som hopp og turbo.

Man kan spille på nett med og mot andre, eller i ulike enspillermodus alene. På nett kreves det samarbeid for å vinne. Dersom alle satser på å være i spiss etterlater man målet sitt forsvarsløst. Da vinner det andre laget kjapt. Derfor lønner det seg å samarbeide, og man kan gjerne gå sammen som venner i en gruppe og spille på lag mot andre på internett.

Biler kan dessuten pusses opp. Inne i garasjen kan man endre farger og tilbehør, man kan også låse opp mer innhold – hva med en vikinghjelm eller et gitt nasjonalflagg?

Rocket Leauge er et utrolig morsomt spill. Det er enkelt å sette seg inn i, samtidig som det aldri blir kjedelig i lengden. På nett møter man flinke spillere som har øvd seg godt, og det er et lite adrenalinkick å skru ballen inn i motstanderens mål.

Det finnes dessuten en del modus for å spille alene, blant annet en sesong som minner litt om å spille ligakamper i fotball.

Egnethet:

Dette er et fint spill for barn fra tre år. Spillet er fritt for vold og upassende språk. Foreldre bør allikevel være oppmerksom på at man kan kjøpe inn mer innhold for ekte penger. Det kan være flere biler, nye «drakter» til bilene og mer. Spillet fungerer like godt selv om man ikke kjøper inn denne type innhold.

Her er det et konkurranseelement og en mestringsfølelse når man spiller godt. Man kan også gå opp i nivå, så det er mulighet for progresjon i spillet. En neste fordel er at kampene er korte, så det er lettere å avslutte spillet og sette i gang igjen ved et senere tidspunkt.

Rocket League har flott grafikk og solid musikk – dette fremstår som et profesjonelt og gjennomført spill på lik linje med mange andre sportstitler.

Vanskelighetsgrad:

0-2 år: Under aldersanbefaling.

3-6 år: Kan være vanskelig å spille for denne aldersgruppen. Men ingen andre elementer eller innhold som ikke egner seg for aldersgruppen.

7-15 år: Spillet passer svært godt til denne aldersgruppen. Spillet er passe enkelt å komme inn i, men samtidig utfordrende nok til å skape interesse for større barn. Blant annet kan man øve seg opp til å bli flinkere til å forstå hvordan å treffe ballen, hoppe i lufta, redde skudd mot eget mål osv.

16+: Spillet vil underholde både voksne og barn. Her er det nok av utfordringer, også til ungdom.