fbpx

Vi er stolte av Sindre!

Vi er stolte av Sindre – og har litt dårlig samvittighet Kjære Telemarksfotballen generelt og Tollnesmedlemmer spesielt!

I forrige uke havnet et dommertalent i medienes søkelys for å ha gjort jobben sin på fotballbanen. Han sørget for, etter beste evne, at spillets intensjon og regler ble fulgt. Sindre Lauvdal Larsen dømmer for Tollnes BK og det er vi stolte av. I altfor stor utstrekning snakker vi i fotballen om VÅRE lag og VÅRE spillere i klubben. Sindre har klart, gjennom sitt mot, å sette fokus på VÅRE dommere.

Samtidig som vi er stolte over Sindres håndtering av dommergjerning, og ikke minst det som har skjedd i etterkant, så sitter også vi med litt dårlig samvittighet. Ikke overfor Sindre, men overfor dommerstanden. For når vi kjenner etter, er vi verken feilfrie eller uten synd når det gjelder munnbruk, kjefting eller drittslenging (kall det hva du vil) overfor dommere.De aller fleste som har kommentert denne saken, sitter på en eller annen måte i glasshus. Det gjelder også oss. Vi har vært spillere, lagledere, trenere, foreldre og publikum.

Det er sjelden vi klarer å la dommeren være i fred. Sjøl om vi taper med fem eller seks mål kan du banne på at vi alltid finner en grunn til å skylde (litt) på dommeren, Og vi har alltid rett. Dommeren, som i stor utstrekning er den som har best kompetanse til å ivareta regelverket, tar feil. Dersom jeg går til tannlegen, så diskuterer ikke jeg om det skal borres eller ikke. Han trekker litt på smilebåndet når jeg prøver meg på en spontan reaksjon når boremaskinen går. Men det blir ikke til de store protestene. Men når en assistentdommer heiser flagget for offside eller en hoveddommer blåser for det samme, skriker vi unisont ut: «NEI!» Og vi fortsetter, vi legger sammen alle feil vi mener en dommer har gjort og skylder på han eller henne, uten at vi har sett noe av det han eller hun har sett, fra hans eller hennes vinkel.

Vi er alle enige om at vi skal ha spontane reaksjoner, og at de er lov. Det skal fortsette, men vi må besinne oss og oppføre oss som om vi har folkeskikk. Vi kan alle «miste det», men nå må vi bruke det som har skjedd til å komme oss videre. De siste dagers hendelser har brakt dommerprotester litt nærmere oss i Tollnes.

Så her er dagens oppfordring: La oss sammen ta et oppgjør mot dommerhets, og la oss begynne med oss selv! Ingen av oss er feilfrie! Det kommer en ny sesong om bare noen måneder. Ikke glem VÅRE dommere da, og hvis dere eller vi i Tollnes gjør det, skal vi hjelpe hverandre og minne hverandre på det.

Med sportslig hilsen
På vegne av styret i Tollnes BK – Fotball
Dag Rune Pedersen
Styreleder

PS: Styret i Tollnes ønsker samtidig å takke dommersjef Marius Lien for måten han har stått bak Sindre Lauvdal Larsen på. Vi vet at det har vært viktig for han som dommer.