derfor er dugnad viktig!

Dugnad spiller en avgjørende rolle for fotballklubber og samfunn generelt. Dette frivillige samarbeidet er en viktig del av norske tradisjoner og verdier, og det er flere grunner til hvorfor dugnad er så viktig for en fotballklubb.

For det første er dugnad en måte å bygge fellesskap og samhørighet blant medlemmene i klubben. Når folk kommer sammen for å jobbe mot et felles mål, skapes sterke bånd som styrker klubbfølelsen. Dette fellesskapet kan bidra til at spillere, trenere, støttemedlemmer og foreldre føler seg mer engasjerte og involverte i klubbens aktiviteter.

Dugnad er også en økonomisk bærekraftig måte å drive en fotballklubb på. Fotballklubber, spesielt på lavere nivåer, har begrensede økonomiske ressurser. Ved å utføre ulike oppgaver som vedlikehold av anlegg, salg av billetter eller arrangementer, kan klubben spare penger som ellers måtte blitt brukt på å betale for eksterne tjenester. Dette gir klubben mer økonomisk frihet til å investere i utviklingen av laget og fasilitetene.

Videre gir dugnad medlemmene en følelse av eierskap til klubben. Når man deltar aktivt i klubbens drift, føler man seg mer knyttet til dens suksesser og utfordringer. Dette kan motivere medlemmene til å jobbe hardere for å se klubben vokse og lykkes.

Dugnad bidrar også til å skape en kultur for frivillighet og ansvarlighet. Når både voksne og barn ser at frivillig innsats er nødvendig for å opprettholde klubben, kan det inspirere til lignende engasjement i andre områder av livet. Dette kan bidra til å skape aktive og ansvarsbevisste samfunnsborgere.

Samlet sett er dugnad en kritisk faktor for en fotballklubbs overlevelse og suksess. Det skaper et sterkt fellesskap, sikrer økonomisk stabilitet, øker medlemmenes eierskapsfølelse og fremmer en kultur for frivillighet. Dugnad er et levende eksempel på hvordan samarbeid og innsats fra flere kan føre til noe større enn summen av individuelle bidrag.

Siste nyheter

Før kampen mot Storm/Fossum 2

Kjære Tollnes-familie I kveld smeller det igjen på Tollnes stadion! Klokken 20:00 tar våre dyktige [...]

Kampsammendrag mot Kragerø

Tollnes damelag sikret seg 3 nye poeng mot Kragerø med en imponerende 5-0-seier! Tollnes dominerte [...]

Tollnes-spiller tatt ut til talentleir

Uttak til guttenes samling i Porsgrunn Talentleiren for gutter varer fra 29. juni til 3. [...]

Fortnite Duo Zone Wars-Turnering

Vi inviterer alle gamere til å delta i vår spennende Fortnite-turnering som finner sted 16. [...]

Før kampen: Tollnes vs Eidanger

I kveld får Tollnes besøk av Eidanger på hjemmebane, og det er duket for en [...]

Avslutning FC24-sesong 1 og Sommergaming

På mandag avsluttet vi den spennende sesongen i FC-24! Torjus tok førsteplassen med imponerende 46 [...]

Før kampen: Storm/Fossum 1 vs Tollnes

Kjære Tollnes-fans, Etter en fantastisk første halvdel av sesongen, hvor vi har vist oss som [...]

Kampsammendrag: Skarphedin vs Tollnes

Resultat: Skarphedin 1-4 Tollnes Målscorere for Tollnes: Jan Martin Fredriksen KvamMahdi Saada (2 mål)Marcus Holte [...]