derfor er dugnad viktig!

Dugnad spiller en avgjørende rolle for fotballklubber og samfunn generelt. Dette frivillige samarbeidet er en viktig del av norske tradisjoner og verdier, og det er flere grunner til hvorfor dugnad er så viktig for en fotballklubb.

For det første er dugnad en måte å bygge fellesskap og samhørighet blant medlemmene i klubben. Når folk kommer sammen for å jobbe mot et felles mål, skapes sterke bånd som styrker klubbfølelsen. Dette fellesskapet kan bidra til at spillere, trenere, støttemedlemmer og foreldre føler seg mer engasjerte og involverte i klubbens aktiviteter.

Dugnad er også en økonomisk bærekraftig måte å drive en fotballklubb på. Fotballklubber, spesielt på lavere nivåer, har begrensede økonomiske ressurser. Ved å utføre ulike oppgaver som vedlikehold av anlegg, salg av billetter eller arrangementer, kan klubben spare penger som ellers måtte blitt brukt på å betale for eksterne tjenester. Dette gir klubben mer økonomisk frihet til å investere i utviklingen av laget og fasilitetene.

Videre gir dugnad medlemmene en følelse av eierskap til klubben. Når man deltar aktivt i klubbens drift, føler man seg mer knyttet til dens suksesser og utfordringer. Dette kan motivere medlemmene til å jobbe hardere for å se klubben vokse og lykkes.

Dugnad bidrar også til å skape en kultur for frivillighet og ansvarlighet. Når både voksne og barn ser at frivillig innsats er nødvendig for å opprettholde klubben, kan det inspirere til lignende engasjement i andre områder av livet. Dette kan bidra til å skape aktive og ansvarsbevisste samfunnsborgere.

Samlet sett er dugnad en kritisk faktor for en fotballklubbs overlevelse og suksess. Det skaper et sterkt fellesskap, sikrer økonomisk stabilitet, øker medlemmenes eierskapsfølelse og fremmer en kultur for frivillighet. Dugnad er et levende eksempel på hvordan samarbeid og innsats fra flere kan føre til noe større enn summen av individuelle bidrag.

Siste nyheter

Gratulerer med dagen Tollnes

91 år med pasninger, mål, jubel og noen ganger skuffelse. Gjennom alle disse årene har [...]

ANMELDELSE: EA SPORTS FC 24

Etter nesten 30 års ekteskap gikk EA og FIFA hver til sitt for halvannet år [...]

Frivillige søkes!

Frivillige søkes! 🎮 Er du interessert i e-sport, men føler kanskje at du ikke har [...]

Gaming-LAN på Tollnes

Hei Spillentusiast! Er du klar for å sette ferdighetene dine på prøve og ha det [...]

52 Deltakere til Mario Kart

Oppsummering av Mario Kart-turneringen på Tollnes E-Sport 52 ivrige spillere, som kjempet om tittelen som [...]

Kampreferat Odd3 vs Tollnes

På en kjølig høstkveld på Skagerak Arena, viste Tollnes at lagets gode høstform ikke er [...]

Jentegamingdag på Tollnes

Nesten 40 jenter samles for en dag med gaming Tollnes E-sport ble nylig omgjort til [...]

Kampsammendrag: Skarphedin – Tollnes Damelag

Sted: Skarphedin Stadion Resultat: Skarphedin 2 – 3 Tollnes Damelag Det var forventning i luften [...]