derfor er dugnad viktig!

Dugnad spiller en avgjørende rolle for fotballklubber og samfunn generelt. Dette frivillige samarbeidet er en viktig del av norske tradisjoner og verdier, og det er flere grunner til hvorfor dugnad er så viktig for en fotballklubb.

For det første er dugnad en måte å bygge fellesskap og samhørighet blant medlemmene i klubben. Når folk kommer sammen for å jobbe mot et felles mål, skapes sterke bånd som styrker klubbfølelsen. Dette fellesskapet kan bidra til at spillere, trenere, støttemedlemmer og foreldre føler seg mer engasjerte og involverte i klubbens aktiviteter.

Dugnad er også en økonomisk bærekraftig måte å drive en fotballklubb på. Fotballklubber, spesielt på lavere nivåer, har begrensede økonomiske ressurser. Ved å utføre ulike oppgaver som vedlikehold av anlegg, salg av billetter eller arrangementer, kan klubben spare penger som ellers måtte blitt brukt på å betale for eksterne tjenester. Dette gir klubben mer økonomisk frihet til å investere i utviklingen av laget og fasilitetene.

Videre gir dugnad medlemmene en følelse av eierskap til klubben. Når man deltar aktivt i klubbens drift, føler man seg mer knyttet til dens suksesser og utfordringer. Dette kan motivere medlemmene til å jobbe hardere for å se klubben vokse og lykkes.

Dugnad bidrar også til å skape en kultur for frivillighet og ansvarlighet. Når både voksne og barn ser at frivillig innsats er nødvendig for å opprettholde klubben, kan det inspirere til lignende engasjement i andre områder av livet. Dette kan bidra til å skape aktive og ansvarsbevisste samfunnsborgere.

Samlet sett er dugnad en kritisk faktor for en fotballklubbs overlevelse og suksess. Det skaper et sterkt fellesskap, sikrer økonomisk stabilitet, øker medlemmenes eierskapsfølelse og fremmer en kultur for frivillighet. Dugnad er et levende eksempel på hvordan samarbeid og innsats fra flere kan føre til noe større enn summen av individuelle bidrag.

Siste nyheter

Til minne om Marianne Gurholt

Det er med tungt hjerte vi mottar nyheten om Marianne Gurholts bortgang, en dypt verdsatt [...]

Terminlisten er ute for 2024

Sesongen 2024 nærmer seg! Det er med stor glede vi kan meddele at terminlisten for [...]

Tollnes-gutter tatt ut til talentleir

Tollnes Gratulerer Noah og Morten med Uttak til Talentleiren! Det er med stor glede og [...]

Fantastiske oppmøte på julemarkedet

Et Magisk Julemarked på Tollnes: Suksess med Paw Patrol og Nissen! Det var en uforglemmelig [...]

Tollnes Fotball Bidrar til et Varmere Samfunn denne Julen

Bli med på laget skape varme og gode minner for mennesker som har et behov.

Kjære Frivillige i Tollnes Fotball

I dag, den 5. desember, på Frivillighetens dag, ønsker vi å uttrykke vår dypeste takknemlighet [...]

Lokal gutt ble helten!

En Suksessfull EA FC24-turnering hos Tollnes: En Dag Full av Spillglede og Samhold Fredag 24. [...]

En fantastisk sesong er over!

Strålende Sesongavslutning for Tollnes G14 – En Stolt Andreplass i Odd Elite Cup! Vårt G14-lag [...]